13 mei 2015

bescheiden kruidenhoek


De komende verlofdagen ga ik een bescheiden kruidenhoek inrichten. 'Bescheiden' omdat de meeste kruiden hier al gewoon tussen de andere planten groeien. Het is de bedoeling dat op een rond pleintje dat beetje bij beetje veroverd wordt door wilde aardbeien een reeks terracotta potten worden geplaatst met hierin wat aangekochte kruiden: komkommerkruid, venkel, dille en artisjok. Het in het wild uitgestorven rozenkransje komt er ook bij. Om het plein aan te kleden schaften we ons daarstraks een geglazuurde kikker aan die we beiden mooi vonden. Hij past bij onze vissen die vlakbij staan. In zijn kroon is plaats voor een plant maar hiervoor zoek ik nog iets origineels.



2 van de 3 vissen aan de overkant van de waterleliepoel


3 opmerkingen:

  1. Ik heb enkele weken net hetzelfde gedaan (6 potten). Leuke collectie kruiden die je hebt uitgekozen trouwens.
    Wat is die witte bloesem rond het kikkerbeeld?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een heel goede vraag Tom omdat ik het zelf nog aan het uitzoeken ben. Stond tussen een groep boerenjasmijnen maar ik zag meteen dat er iets niet klopte. De verkoper sprak ook van een boerenjasmijn maar volgens mij is het eerder een Deutzia maar dewelke weet ik nog niet. Bladnervatuur, aantal kroonbladen en bloeitijdstip wijzen richting Deutzia maar de bloemen zijn erg klein. Ik vind het wel.

      Verwijderen
    2. naar alle waarschijnlijkheid Deutzia gracilis.

      Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.