op gang geholpen

Mijn schoonbroer, aan die van ons hare kant, vertrekt einde mei richting Libanon en Syrië. Hij gaat deze trip proberen af te leggen per fiets. Hij liever dan ik, denk ik dan. Met een jaar loopbaanonderbreking hoopt hij toe te komen om via Marokko, Portugal, Spanje en Frankrijk half mei 2011 veilig en wel terug thuis te komen.

Marc zijn blog en banner (een kadootje van Muggenbeet)

Met veel plezier heb ik hem geholpen om op hedendaagse wijze contact te houden met zijn achterban. Mijn schoonbroer heeft nog geen computer of laptop thuis, hij had zelfs nog geen e-mailadres. Ondertussen is daar verandering in gekomen: eerst een google-account aangemaakt, dan een e-mailadres en op zijn verzoek zelfs een blog met persoonlijke banner! Ik dacht voor zijn URL aan "wind op" (dat heb je wel eens als je fietst) en bij blogger bleek windop.blogspot.com nog vrij te zijn. Voortaan is het Marc (of 'den Tes') zijn blogstek.

Voor wie geïnteresseerd is in fietsreizen en/of wereldreizen zou het wel eens de moeite kunnen worden om er regelmatig te komen piepen. Veel zal afhangen van de internetmogelijkheden onderweg en de vaardigheden die mijn schoonbroer onder de knie gaat krijgen. Ik ben reuzebenieuwd wat hij er gaat van terechtbrengen. Hopelijk lukt hij erin om er een heleboel foto's op te zwieren. Volgende week gaan we samen alvast wat oefenen.

Reacties

Da's dapper van hem! En succes met de computerles.
Whaaw... en tegelijk ook goed voor jouw conditie ;)
Anoniem zei…
Nou...dat is een hele onderneming.

Een blog is dan eigenlijk onmisbaar!!

Oefen maar goed met hem,want de omstandigheden daar op zijn fietstocht zullen vaak verre van ideaal zijn, wat PC aan gaat!
En als je dan zo weinig ervaring hebt......