15 september 2009

Kim is mama

Wist u het al? Kim Clijsters is mama! Je moet potdoof, stekeblind en als wortelknol door het leven gaan als je het ondertussen geen miljoen keren hebt gelezen en gehoord. Mama Kim krijgt buitensporig veel aandacht. Zoveel aandacht dat een veel interessanter verhaal verschrompelt tot een voetnoot.

Fawziya, een twaaljarig meisje uit Jemen, was bijna mama. Helaas bloedde ze dood. Geen beker voor haar, geen interviews, geen fotoshoots, geen burgemeester die een fontein gaat oprichten. Zelfs geen kind om in de armen te sluiten. Een klein kadertje in een beperkt aantal kranten. Meer zit er niet in voor Fawziya. Aan een tenniscarrière had het kind niet gedacht. Meer dan minuut holle woorden kan er voor haar niet worden uitgetrokken.

4 opmerkingen:

  1. Het is natuurlijk niet de schuld van Kim. Het volk wil brood en spelen. Triest verhaal idd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Triest voor dat meisje.Zulke dingen gebeuren veel te veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zowel geld als aandacht, empathie en interesse zijn en worden ongelijk en onrechtvaardig verdeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verdoving zal dit jonge vrouwtje niet gehad hebben... en aandelen ook al niet.
    Haar huwelijksreis zal zeker wel de beste herinnering zijn, net zoals de eerste maal toen haar partner haar op een romantische wijze tot de zijne maakte.

    Arm kind :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.