22 november 2004

Geen geld voor racisten!

Teken de petitie om de partijdotaties van het Vlaams Belang te schrappen.

Onder de noemer 'Vlaams-burgerinitiatief' lanceert Blokwatch een petitie waarin wordt gevraagd de partijdotaties van het Vlaams Belang stop te zetten. Bij deze petitie hoort een oproep aan alle democratische politici om nu eens eindelijk werk te maken van de uitvoeringsbesluiten van art. 15ter van de wet op de partijfinanciering, die reeds van 1999 dateert maar nog steeds niet kan toegepast worden.

Het is immers ontoelaatbaar dat een wegens racisme veroordeelde partij gefinancierd wordt met belastinggeld. Het Vlaams Belang, erfopvolger van het Vlaams Blok, bewees de laatste dagen zich niet te zullen integreren in onze cultuur van de democratische rechtstaat. De partij blijft aanzetten tot haat en discriminatie, verontschuldigt zich niet voor het racisme waarvoor ze werd veroordeeld, weigert het gelijk van de rechters en de scheiding der machten te erkennen en distantieert zich niet van in de collaboratie gewortelde nevenorganisaties.

Goed bestuur als enig antwoord op de opmars van extreem-rechts volstaat niet. Men moet de partij durven confronteren met het ontoelaatbare van zijn daden.

De petitie voor het intrekken van de dotaties van het Vlaams Belang is te vinden op www.vlaams-burgerinitiatief.be (met tussenstreepje!). Deze petitie is een initiatief van verschillende burgers uit alle lagen van de bevolking die verontrust zijn over het functioneren van de rechtsstaat."