31 oktober 2008

Zappa roept op om te stemmen

printscreen

Wie deze dagen een bezoekje brengt aan de officiële website van Frank Zappa, krijgt van de master himself -niettegenstaande hij reeds in december 1993 overleed- te horen dat hij zich moet laten registreren om te gaan stemmen. Go do it! zegt Zappa.

Jammer natuurlijk dat Zappa destijds zijn strijd tegen kanker niet heeft kunnen winnen want je kan er zeker van zijn dat Mc Cain en Palin (niet verwarren met palinG, de vis van het jaar!!!) ons heel wat leuke en sarcastische songteksten hadden opgeleverd. Nailing Palin of zoiets ... en Zappa had er ongetwijfeld een heel vette en hete gitaarsolo bij geimproviseerd, zeker weten.

de snelle man

... {158} in juli gekocht in Arles (Zuid-Frankrijk)...

... en op 31 oktober reeds bevestigd op onze brievenbus.

architectuur boeit me altijd

het cadeau van gisteren: een mooi kijkboek en prima up to date

Die van ons weet altijd perfect met welk boek ze bij mijn verjaardag moet afkomen. Ging mijn grote liefde 20 jaar lang uit naar natuurboeken, tegenwoordig ben ik enorm geïnteresseerd in alles wat met (afwijkende) architectuur te maken heeft. Het begon met Hundertwasser en zo kwam ik terecht bij Gaudi en het 'ideale paleis' in Hauterives van postbode Cheval. En wie Gaudi zegt, zit midden in het Catalaans modernisme, de Jugendstil, de art nouveau en belandt sowieso bij Horta. En zo ging dat maar door tot ik nu alles moet weten over Gehry (het dansende huis in Praag, wow!), Piet Blom, Le Corbusier,... . Echt een fijne hobby en het is ondertussen duidelijk wat me vooral boeit: alles wat het "normale" links laat liggen en iedereen die in staat is betoverende gebouwen neer te zetten. Zo mooi dat ze bijna kunnen wedijveren met de pracht van de natuur.

Voor wie het niet moest weten: De Standaard geeft momenteel prachtige architectuurboekjes voor een prik weg (wel een bonnetje knippen!).

30 oktober 2008

goed gevoel maakt naam (soms) waar

Bij het testpubliek is de mening verdeeld.

De redactie van Goed Gevoel geeft ons alweer erg nuttige tips om deze donkere herfstdagen in alle tederheid door te brengen. Vooral de "darmspoeling" kan op Allerheiligen niet ontbreken, lijkt mij. Misschien kan je er op Kerst nog de kalkoen mee vullen.

er verjaart iemand vandaag


28 oktober 2008

Haider aan de hemelpoort

Beierse forel

Voor wie toch graag had geweten hoe Adolf Hitler zijn forel het liefst op zijn bord kreeg, knipte ik graag het belangrijkste fragment uit de 'verboden' uitzending.


8 oktober 2008

efkes


ik ben efkes toe aan een blogpauze...
eventjes te druk op 't werk.

4 oktober 2008

mijn ploegmaten

... en gelukkig waren er mijn ploegmaten die mijn absoluut falen van gisterenavond - een nul op vier - wisten weg te werken zodat we met Diest Q toch nog wonnen met 9-7. Bedankt mannen.

Les 1: als ge grieperig bent, laat je je beter vervangen.
Les 2: ik zou op vrijdag beter niet gaan werken: als je doodop aan 4 matchen begint, word je genadeloos afgeslacht.
Les 3: wat meer trainen zou ook niet slecht zijn.

1 oktober 2008

driemaal Diest

Ons huis staat in het gewéldige Tessenderlo maar ons sociaal leven gaat tegenwoordig door in Mol (Ludo), Heusden (Kristien) en Diest. Onze kinderen zijn alle vier geboren in Diest, twee ervan gaan er tegenwoordig ook naar de middenschool en drie tot vier keer per week geven we het beste van onszelf in de Diestse tafeltennisclub. 

De Demerstad heeft heel veel troeven: de citadel van het leger, het recreatiedomein De Halve Maan, haar Oranje verleden, het zwembad dat nog dienst deed als Jacques-paviljoen op de Expo, de ruïne van de sint Jan de Doperkerk en zo meer. Maar schoonheid schuilt ook in kleine dingen. Toegangspoorten en deuren bijvoorbeeld. Tijdens een wandeling door de stad fotografeerde ik er een heleboel. Je bent wat zot of je bent het niet. Drie daarvan moet je zeker gezien hebben:


De ingang van de voormalige jeugherberg Den Drossaard

 De barokke toegangspoort van het Begijnhof

De tijdloze inkom van onze tafeltennisclub PW Diest

De welke is jouw favoriet? Laat het me weten.

eco-huis voor nog geen 90 euro


Als je dan toch de aankoop van een poppenhuis overweegt, dan kan je beter meteen een 'duurzaam' huis aanschaffen. Regenwater dat opgevangen wordt, een eigen windmolen, een zonnecollector en compleet met meubels en al ! Tof dat de speelgoedmarkt inspeelt op de ecologische toepassingen uit het echte leven.