Pagina's

28 juli 2024

Alden Biesen

 


De roos 'Alden Biesen' -jawel, genoemd naar de landcommanderij in Bilzen- overtreft alle verwachtingen: wat een bloementrossen! Deze zee aan bloemen groeit aan twee nieuwe grondscheuten. Alden Biesen is een Lens-roos, en begrijpelijk, één van mijn favoriete rozen.


26 juli 2024

Hundertwasser in Osaka

 


Onze Korea-Japanreizigers vertoeven momenteel in Osaka en hebben daar een verre ontmoeting gehad met een echte Hundertwasser. Net zoals in Wenen heeft Hundertwasser daar een kunstzinnige verbrandingsoven aan zijn oeuvre toegevoegd. Tof dat mijn gezinsleden Hundertwasser niet vergeten zijn!

(Foto vandaag ontvangen via FB)


9 juli 2024

Rondfladderende kunst

 


Een hele tijd geleden, daarom was het een prettig weerzien: een distelvlinder op sneeuwbes. Ik ben altijd al onder de indruk geweest van de onderzijde van de vleugels. Art nouveu van de bovenste plank!

Alhoewel de distelvlinder als "algemeen" geboekt staat, komt hij hier in onze tuin maar heel af en toe piepen. Tegenwoordig zijn de atalanta's en de citroenvlinders de meest voorkomende.

Voor de natuur- en tuinliefhebbers herhaal ik nog eens graag dat ik zo goed als dagelijks foto's met een korte toelichting post op mijn facebook. Met een vriendschapsverzoek (liefst met berichtje 'via muggenbeet') krijg je onbeperkt toegang.