17 juni 2024

Geboorte

 


Onze jongste waterpartij, de zogenaamde waterlelie- of amfibiepoel in het midden van de tuin, is de vaste geboorteplek van de blauwe glazenmakers die hier actief zijn. De voorbije week was ik getuige van de geboorte van zo'n blauwe glazenmaker. Eerst kroop de larve op een gele lis omhoog en wat later wrong de libel zich uit de verharde larvehuid. Een spectaculaire metamorfose van creepy larve naar libel!

 De poel, waar uiteraard geen vissen in rond zwemmen, huisvest ook enkele alpenwatersalamanders. Als de zon schijnt, zien we soms genieten tussen de zuurstofplanten. Water, en dat hoeft niet indrukwekkend te zijn, geeft een tuin echt een eco-boost. Als je er ergens plek voor hebt, pak de schup (pade) en begin er aan. Effen zweten voor levenslang plezier.

6 juni 2024

gastvrij voornemen

 


Defintief is het nog niet maar we hebben ons aangemeld bij de voorinschrijving van de ecotuindagen van volgend jaar. In 2025 gaan deze door tijdens het pinksterweekend, dat betekent 3 dagen. Zo hebben we weeral iets fijns om naar uit te kijken.

Vorig weekend mochten we 240 enthousiaste bezoekers ontvangen. De commentaren waren zeer lovend. Dank daarvoor. 


1 juni 2024

Ecotuinenweekend in Tessenderlo

 


Het is zover. Snel dat dat gekomen is! Het ecotuinenweekend van VELT vzw start zo meteen. Wij, in Tessenderlo, staan klaar om alle mensen goed te ontvangen. Aan het weer kunnen we niks veranderen maar de sfeer zal er sowieso in zitten. Zonet nog eens een rondje gedaan door de tuin en alles ziet er goed uit, wat minder bloemen dan gehoopt, maar je hoort ons niet klagen.

't Zou tof zijn jou te mogen verwelkomen. Kennen we mekaar nog niet, stel je gerust voor. Bloemenmensen zijn toffe mensen en dat zal voor jou niet anders zijn. 

Zaterdag en zondag - van 10.00 uur tot 18.00 uur.

"De Tuin van Muggenbeet" - Siertuin - 31 are.