oranje snoep

Koppeltje zwartkoppen snoept van de kardinaalsmutsen 
 
 Het is intussen een hele tijd geleden dat ik nog eens actief was op mijn eigen blog. Dan weet je, er is iets loos. Dat was ook deze keer het geval. Het begon met de plotse opname in het ziekenhuis met de quasi zekerheid dat er corona in het spel was. Dit bleek niet het geval -gelukkig- maar de weken erna ging het toch zo bergaf met mezelf dat ik half augustus volledig gekraakt ben. Intussen gaat het wat beter en probeer ik met hulp van medicatie en een psycholoog mijn oude leventje terug op te pakken. Mijn huisarts ziet me nu elke week en het gaat de goede kant uit. Ook mensen die nauw verbonden zijn met de natuur, kunnen mentaal de dieperik in gaan. Dat heb ik nu wel geleerd. Iedereen heeft een grens wat hij aankan.

Daarmee dat ik nu thuis zit. Ik heb zonet wat snoeiwerken verricht en ben juist binnen. De stilte in de tuin is de zwartkoppen niet ontgaan. Ze zitten zo'n 6 meter van mijn vensterraam. Ze foerageren in de kardinaalsmuts die vol 'lekkere' bessen hangt en begonnen is met zijn knalrode herfstkleur aan te meten. De zwartkoppen hebben iets met deze kardinaalsmuts. Ze zijn altijd de eerste om de bladluizen eruit te pikken en in de vroege herfst kan er geen vogeltje hun voor zijn bij het eten van de oranje zaden. 
 
Zonet kreeg ik een koppeltje in de gaten en ze pasten wonderwel op één foto. Ik dacht bij mezelf, wel dat is een goede foto om mijn blogleven te hervatten.
 
Reacties

Hemelblauw zei…
Fijn dat je weer eens wat schrijft en meteen ook weer zo’n mooi bericht met prachtige foto.
Loes zei…
Mooie foto!!!
die van ons zei…
Top!
Zem zei…
Het is ook een schitterende foto om mee te starten.
Fijn te horen dat je weer aan het herstellen bent, ik miste je al.
Hartelijke groeten van Zem.
Marthy zei…
Je foto is heel mooi en fijn weer wat van je te horen.
Fruitberg zei…
Ik ben blij te lezen dat het terug beter met je gaat. Verzorg je, en geniet van de tuin.
Beterschap! Hopelijk brengt de tuin je weer wat rust en vrolijkheid.
Groengenot zei…
Je werd hier in blogland inderdaad al gemist. Laat je goed omringen en geniet van de natuur in de tuin. Prachtige foto is dit weer! Dankjewel!
Menck zei…
De kruik gaat zolang te water tot ze barst, Ludo. Doe maar rustig aan. Dit is alvast een fijne herstart.
Muggenbeet zei…
Dank je wel allemaal voor de fijne reacties.
Moois van mie zei…
Gelukkig ben je alweer een pak beter! Nog veel beterschap gewenst!