23 juni 2019

geen alledaagse verschijning

Nog in het zweet staande van een tuinklus zag ik een jagende libel boven de zwemvijver. Zo te zien aan al dat geblink is het een glanslibel. De groen-metallic kleur, het geel in  het gezicht, het knotsvormig achterlijf (zonder legschede) en het vlieggedrag brengen mij bij het mannetje metaalglanslibel. Deze soort heb ik nog maar een paar keer hier in de tuin gezien. Het is alvast geen alledaagse verschijning. Een foto nemen van de vlucht zat er niet in. Toen het beest op de oever aan een plant ging hangen, zag ik mijn kans schoon om hem vast te leggen.


de metaalglanslibel (Somatochlora metallica)


3 opmerkingen:

  1. Een prachtige verschijning inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een mooie verschijning. Wat een zegen toch zo een natuurlijke tuin, je moet niet meer op zoek naar mooie waarnemingen, ze komen vanzelf naar je toe!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.