13 september 2017

zwarte ooievaars


Woensdagvoormiddag werk ik niet meer. Sinds vorig jaar heb ik dan een extra halve dag, onbetaald uiteraard, waardoor ik een werkweek heb van 2 maal 2 dagen. Dit biedt de gelegenheid om op woensdag  in de tuin te werken - niksdoen mag ook - of gaan te wandelen. Zo ging ik vandaag op zoek naar de zwarte ooievaars die in het gebied Averbode bos en heide gesignaleerd zijn. In het Munninckxgoor vond ik er meteen 3. Wat ver weg om ze goed te zien maar toen ze wat later opvlogen, samen met de vele aalscholvers en eenden, kwamen ze een pak dichterbij. Andere mensen waren er niet. De stevige wind nodigde uit om er een wandeling tegenaan te gooien en zo kwam ik terecht bij een kudde schapen die tussen de heide en de pijpenstrootjes graasde.


Zwarte ooievaar in de lucht


6 opmerkingen:

 1. Nog nooit gezien zo'n zwarte ooievaar, wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder ik heb ze hier nog nooit gezien, wie weet komen ze ook een keer naar het Hoge Noorden.

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie waarneming, Ludo.
  Moet genieten zijn, zo 2 x 2 dagen werken iedere week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een gebroken week is voor een man van mijn leeftijd erg welkom. Vorige generatie in 't onderwijs kon op mijn leeftijd stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele bijzondere waarneming! Prachtige vogels.
  Wat fijn om de werkweek te kunnen breken met zo'n dag ter eigen invulling.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.