10 december 2016

ja, jij krijgt ook


Aan de voedersilo blijft het rustig. In de natuur is er inderdaad nog heel wat eten te vinden zodat de bezoekers momenteel de vogels uit eigen tuin zijn. De huismussen zijn het best vertegenwoordigd, gevolgd door de kool- en pimpelmezen. Voor het eenzaam tortelduifje dat rondhangt in de struiken vlakbij de woonst, is de silo veel te smal. Maar het duifje is slim genoeg om te weten dat de mussen en de mezen echte smodderaars zijn. Ze pikken er de beste zaden uit en de overschot kieperen ze op de grond. Iets wat de tortelduif best weet te appreciƫren. Als het echt koud is, strooi ik voor het duifje en de merels ook wat zaden uit op de grond. Jammer voor de tortelduif maar blijkbaar is de partner gepakt door een roofvogel. Voorheen zat hier steeds een koppeltje maar helaas is er iets gruwelijks gebeurd.


2 opmerkingen:

  1. Er hangen hier vetbollen en een bakje met zaad maar er is geen vogeltje te zien. Vreemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb pas eergisteren mijn eerste voer gehangen. Het is (nog) geen overrompeling maar mijn hart maakte wel een klein sprongetje toen ik het eerste meesje naast mijn raam hoorde tjilpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.