27 november 2016

imponerend heerschap


Blauwe reiger in een beuk 

Al enkele dagen komt hij meermaals in de tuin zitten. Heel af en toe strijkt hij neer in onze amfibiepoel. Nochtans is het een visvrije poel. Ook zonet landde hij op een dikke beukentak net boven deze poel. Vanop 50 meter afstand heb ik er een foto van kunnen maken. Eerdere pogingen mislukten want zodra hij me ziet of iets hoort, vliegt hij stuntelig op en verdwijnt hij. De blauwe reiger is zonder twijfel de meest imponerende vogel die hier te gast is. Door zijn grote vleugels heeft hij een vaste, takkenvrije landingsroute. Bij een haastig vertrek moet hij alles uit de kas halen om zonder blutsen en breuken uit onze 'jungle' weg te geraken. 

5 opmerkingen:

  1. Jouw tuin lijkt me inderdaad geen evidente plek voor een blauwe reiger. Toch een mooie waarneming

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Visvrij is geen bezwaar. Dit heerschap steekt met graagte al 's een amfibie achter de kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Behalve poelslakken zie ik momenteel niets zitten. Salamanders en groene kikkers zitten hier niet. Het kan zijn dat er nog wat bruine kikkers zitten. In de tuin kom ik af en toe wel jonge diertjes tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien vindt hij het gewoon gezellig bij jou in de tuin ;) .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zeer imponerend, prachtige foto trouwens ook

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.