1 november 2016

aankleding met snoeihout


De gepunte boomstam met het steenuiltje kreeg gisteren de nodige aankleding. Met alle takken die rondslingerden in de tuin werd een gebogen houtwal gemaakt. Deze bevindt zich ten noorden van de stam zodat hij tegelijk ook de koude wind wat kan tegenhouden. Deze extra beschutting kan de nieuwe sierstruik aan de voet van de stam best gebruiken. Ik koos voor de bruin-paars verkleurende Clerodendron trichotomum ook gekend als de kansenboom of pindakaasboom. Op de achtergrond zie je de veldkapel met in de buurt 2  bomen in een aparte herfsttooi (onder in detail). Het zijn (links) de Metasequoia glyptostroboides - een bladverliezende naaldboom zoals de lork - en (rechts) de valse christusdoorn, de Gleditisa triacanthos 'Sunburst'. Het prachtriet tussen de twee bomen in, is de Miscanthus sinensis 'Malepartus'.


De jonge wilde wingerd tegen de veldkapel heeft de nok intussen bereikt. Om je het wegtrekkend bladgroen in de naalden bij de Metasequoia te tonen, geef ik je nog graag een detailfoto. Ja, zelfs naalden kunnen mooi verkleuren.


7 opmerkingen:

  1. Ik wist het niet maar Blogger zegt me dat dit mijn 3100ste blogpost is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Nieuwkoop staat een watertoren met die er net zo uitziet als jouw uilenkast. In de volksmond wordt dit gebouw 'Piet Potlood' genoemd. Mooie houtwal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Metasequoia is prachtig!
    De twee in onze tuin zijn, geloof ik, nog nooit zó mooi verkleurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Marthy: ik heb je watertoren gegoogeld want ik ken hem natuurlijk niet, en ja, hij heeft er wat van weg net als de toren van het Iers vredespark in Mesen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 3100 wow...
    Metasequoia is erg mooi van herfstverkleuring. Die clerodendron heb ik hier ook staan, bladeren ruiken echt naar pindakaas, mooie struik en snelle groeier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 3100! Proficiat! (en ik was al blij met 100 ).
    Dat wordt daar weer een extra prachtige blikvanger in je mooie tuin. Je blijft ons verbazen, Ludo.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waw, die verkleurende naalden zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.