10 augustus 2016

de Vlooybergtoren


Genoeg gewerkt, dachten we, vandaag gaan we op uitstap. Onze benen nog eens strekken want onze laatste wandeling is al té lang geleden. De keuze was aan mij en ik had mijn zinnen gezet op de Vlooybergtoren in Tielt-Winge, gelegen in het onvolprezen Hageland. Deze Vlooybergtoren is in feite een immens overhellende trap, uitgevoerd in geoxideerd cortenstaal  waardoor hij dezelfde bruine kleur heeft als de ijzerzandsteen van de streek. Deze wonderlijke trap werd uitgevoerd door Tri-Monta (Duffel) naar een ontwerp van Yves Willems, verbonden aan het ingenieursbureau Close To Bone (Langdorp). Net als de doorzichtige kerk in Borgloon - Reading between the Lines - is deze toren een fantastische halte voor natuurminnende of kunstzinnige wandelaars. Wel jammer dat deze prachtige en fotogenieke plek om te verpozen en te dromen vol achtergelaten afval lag. Onze wandeling van 7 km. bracht ons ook langs kerkenpaden en graanvelden, de  eenbeukige Sint-Martinuskerk, holle wegen en we zagen heel veel vlinders en libellen. Enkele foto's van onze ontmoeting met de Vlooybergtoren en de Sint-Martinuskerk:
(Bekijk zeker ook de blog van Marijke en Jeroen -Wanderer's Blues - waar eveneens een reeks mooie beelden van deze toren terug te vinden is)


6 opmerkingen:

 1. toffe foto's, dat koper en het groen gaan goed samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergis ik mij of herken ik deze toren uit een (veel) eerdere post van je?
  Wel een machtig bouwsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Menck: deze toren is nog 1x ter sprake gekomen, met name op 7 juli jl. omdat er op google maps een vliegtuig over de toren scheert: http://muggenbeet.blogspot.be/2016/07/een-ifo.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je dit (nog) eens in de picture plaatst, willen we nu ook wel eens bezoeken. Jouw eerste foto is top (zou niet misstaan op de infopagina van Toerisme Vlaams-Brabant).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een idee voor een volgende fietstocht (alhoewel dit niet zo ver is voor mij). De doorkijkkerk in Borgloon heb ik enkele weken geleden proberen te bezoeken, maar niet gevonden (met de koersfiets, zonder plan, en 't was sowieso al 100 km heen en weer fietsen dus niet direct veel zin om ze nog lan rond te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Sofie: dank je wel, ben er ook tevreden over. Als ze de foto graag gebruiken hoeven ze 't maar te vragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.