21 juli 2019

wilde rucola


Met de nationale feestdag werd hier enkele uren in de tuin gewerkt. Onze oude pompbak uit blauwe steen kreeg eindelijk een bestemming en belandde zo niet ver van de veldkapel. Dat was even heffen en zwoegen maar de kruiwagen blijft een van de beste uitvindingen ooit. Om geen kopie van een kopie van een kopie te zijn werd er geen huislook of muurpeper in geplant maar koos ik voor de pittige wilde rucola of de grote zandkool. Deze zandkool (Diplotaxis tenuifolia) is een meerjarige plant en zou niet veel eisen stellen aan de grond. De bijen zorgen voor de bevruchting. Niet alleen het groot koolwitje maar ook het scheefbloemwitje zou de wilde rucola gebruiken als waardplant. De 5 planten staan reeds in bloei en die frivole gele bloemen zijn niet onaardig. 3 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

Staat bij mij al 10 jaar in de tunnel (zandgrond). Af en toe moet ik ingrijpen want ze maakt zich vlug breed. En ze smaakt wel 20 keer beter dan de eenjarige rucola.

muggenbeet zei

Dag Woelmuizenier. Dat klopt van die smaak. Ik heb er eens van geproefd en de smaak is heel erg pittig. Een beetje tussen de gewone salade leggen, zal niet slecht zijn. Het is de bedoeling dat ik het plantje verder uitzaai.

Woelmuizenier zei

Wel een beetje oppassen. Met breed maken bedoel ik dat ze de neiging heeft om ondergronds uit te lopen en te woekeren. Als je haar haar gang laat gaan heeft ze plaats nodig.