28 september 2015

supermaansverduistering


Omdat het al 33 jaar geleden was en 18 jaar zal duren eer ik nog eens de kans zal krijgen om de combinatie van een supermaan en een totale maansverduistering te bewonderen, ben ik deze nacht uit mijn  bed gekropen om er eens naar te kijken. De dochters en de vrouw waren er ook bij. Ondanks de storende lichtvervuiling -waar hier niet aan te ontsnappen valt- was het natuurspektakel goed te zien. De weersomstandigheden waren dan ook perfect.




10 opmerkingen:

Els04 zei

Mooi!

moois van me zei

ja ! ik heb ze ook gezien en gefotografeerd ! Maar niet zo mooi scherp als de jouwe. Het was mooi hé !

Ludo Rutten zei

voor de gelegenheid het statief nog eens bovengehaald

Toon zei

Heel mooi, zeg! En hoe staat het met de vermoeidheid de volgende avond? ;-)

Ludo Rutten zei

Ik ben om 20.30 uur gaan slapen, om je een idee te geven.

Katleen zei

Fotografeer jij nog altijd met die Sony RX 100? Ik denk erover om de II aan te schaffen.

Ludo Rutten zei

ja, prachtig pocketcamera maar die van de maan is genomen met mijn goedkope superzoom Fuji op statief. Deze is wel niet geschikt voor echt detail daar de sensor te klein is.

Katleen zei

Mooi resultaat. Andere foto's op de blog dus doorgaans wel met de Sony? Dan kan ik best niet meer twijfelen over de aanschaf.

Anoniem zei

Ik ben zondagavond om 23h00 aangekomen in mijn hotel in midden-Frankrijk. Wetende dat er een taxi om 07h15 zou klaarstaan om me de volgende morgen naar mijn eindbestemming te rijden, heb ik, met spijt in 't hart, beslist dit fenomeen aan me voorbij te laten gaan

Hilde zei

wooow, prachtig! ik heb het niet gezien, ik lag te maffen :-(