11 februari 2006

geldig excuus.Het Vlaamse Gewest voert een affichecampagne (watisuwexcuus.be) langs de Vlaamse autosnelwegen om chauffeurs die "zonder reden links of op de middenstrook rijden" het inzicht te geven dat dit asociaal en gevaarlijk is.

In België zijn we immers wettelijk verplicht om op de meest rechtse rijstrook te rijden op een autosnelweg. Volgens de politie verzinnen de niet-rechtsrijders meestal ook excuses om hun rijpositie goed te praten. Vandaar de url www.watisuwexcuus.be!

Met een deel van de campagne ga ik wel akkoord: tegen een slakkengangetje aan de linkerkant van de autoweg de toerist uithangen, is inderdaad hemeltergend. Maar op de middenbaan blijven rijden om je leven niet op het spel te zetten tussen een sliert gekgeslagen camions op de rechterrijstrook is GEEN "excuus". Niks is belangrijker dan in levende lijve op je bestemming aankomen. Wat mij betreft: een wijze keuze! Liever asociaal dan van het wegdek afgeschraapt te moeten worden.

3 opmerkingen:

bartje zei

Groot gelijk dat je niet gaat rijden tussen die lange rij vrachtwagens, zo bespaar je jezelf en hen een hoop frustratie. In Nederland is die linkerrijstrook trouwens sowieso voorbehouden voor vrachtwagens op heel wat trajecten. Een goed idee, wat mij betreft. Want nog veel vaker dan losgeslagen vrachtwagens, bemerk ik losgeslagen autobestuurders, die nog net voor zo'n 10- of 20-tonner zijn neus de afrit willen nemen...

[muggenbeet] zei

Dergelijke cowboys zijn er inderdaad ook.

Anoniem zei

Bij afwezigheid van vrachtwagens zal u dan nog steeds door mij rechts voorbijgereden worden. Te veel mensen rijden in Brussel de E40 op, gaan dan onmiddelijk naar het middenvak met een gevoel alsof ze thuis in hun sofa zitten om vervolgens met die sofa daar tientallen kilometers niet meer van af te komen. Dat ze daarbij langs rechts door een kolonne vrachtwagens worden voorbijgestoken deert hun niet. If you can't stand the heat, stay out of the sun. Voorr alle duidelijkheid, ik ben geen vrachtwagenbestuurder.