13 februari 2010

gejank uit het Vlaams parlement

Vlaams Belanger/Blokker Dewinter schoot de voorbije week weer uit zijn verkrampte kram in het Vlaams parlement. Een vrouw in het publiek kreeg er de volle laag gewoon omdat ze daar braafjes zat ... met een hoofddoek op. Nu zat er al eens iemand in het publiek en toch was het weeral niet goed. Geen wonder dat het volk massaal wegblijft uit haar eigen parlement.

Bij deze TAK-kige vertoning toch volgende bedenking: wat is nu het ergst voor een democratisch parlement? Een aandachtige jonge vrouw met hoofddoek in de publiekstribune of een onversneden fascist in het Vlaamse halfrond zelve?

Dewinter eiste respect. Altijd mottig om zo'n mooi woord uit zijn mond te horen. De vrouw zou daarom haar hoofddoek moeten afleggen. Maar waar bleef Dewinters respect voor de dame in kwestie? En is respect betonen voor een schertsfiguur als Dewinter niet het allerlaatste wat iemand met hersenen in zijn hoofd haalt? Och, het blijft een rasechte lul. Een mediageile eikel. En nu blijf ik nog beleefd.

3 opmerkingen:

tijdtussendoor zei

Ik zat er ook verbouwereerd naar te kijken. En dat moest ik ook direct denken, dat het woord respect echt niet klinkt uit zijn mond.

de zeggenschap zei

Aan die verkrampte onnozelaar maak ik geen woord meer vuil. Dat laatste woord is voor zijn bek bestemd.

Duvel zei

Ze moet daar niet komen zitten met haar hoofddoek aan. Filip had wel degelijk een punt. Het is niet op die wijze dat je toenadering zoekt.