10 oktober 2018

tjiftjaf

Sinds kort staat er dichtbij het keukenraam een terracotta onderschaal gevuld met water. Heel eenvoudig maar het levert wel mooie beelden op. Reden hiervoor is dat het waterpeil van de zwemvijver nog steeds te laag staat voor de dorstige vogeltjes.

Koolmezen komen er drinken en nemen een uitgebreid bad. Af en toe ook een duif die passeert. Tot mijn verrassing verscheen ook een tjiftjaf. Tjiftjaffen zijn al enkele jaren vaste zomergasten in de tuin evenals de zwartkoppen. Zo dichtbij heb ik hem evenwel nog nooit gezien. Intussen is ook de 30 kg wintervoer geleverd. Een kleine investering maar maaaaanden kijkplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.