25 juli 2017

tuinnieuws


De gewone kattenstaart en de Veronicastrum virginicum hebben de voorbije weken heel wat insecten een nectarorgie bezorgd. Ze krijgen momenteel versterking van de vlinderstruiken waar we zowel in de voortuin als in de achtertuin een aantal kleurenvariaties van hebben aangeplant. Een verrassend succesvolle opvolgplant, maar in natuurmiddens fel bediscussieerd, is de Canadese guldenroede. Sinds deze week staan hier enkele groepjes in bloei en je merkt meteen dat kevers, zweefvliegen, hommels en bijen er verlekkerd op zijn. Ik vind deze plant prima staan in een wilde tuin maar via worteluitlopers wordt deze groep Solidago alsmaar groter. Je kan hem dus niet volledig zijn gang laten gaan maar dit is zeker geen reden om deze plant, met schitterende gele bloemen, volledig uit je tuin te weren.

Boomblauwtje op Canadese guldenroede
Deze week heb ik nog 2 dode bomen uitgetrokken, een Nyssa sylvatica 'Wildfire' en een Magnolia 'Livingstone'. Ze hebben de grillige combinatie late nachtvorst/droogte niet overleefd. Ik heb het verlies goedgemaakt met de aanplanting van een Physocarpus 'Amber Queen' en 2 enkelbloemige Hibiscussen, een blauwe 'Marina' en een meer rode 'Woodbridge'. 


Physocarpus opulifolius 'Amber Queen'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.