21 juli 2017

mijn eigendom jachtvrij !


De gele lijn is onze perceelgrens, groen is jachtgebied !

De digitale jachtplannen staan eindelijk online. Merci voor Vogelbescherming Vlaanderen om hiervoor te ijveren. Waarvoor ik vreesde, blijkt ook werkelijkheid: een groot deel van mijn tuin is illegaal ingekleurd als jachtterrein. Volgens de kaart zouden de jagers tot aan ons fietsenhok en de zwemvijver mogen komen knallen en als je pech hebt, een verdwaalde kogel of zo, wordt er geen bosduif geraakt maar een van je kinderen. Zo gaat de ballon hier niet op! Wijzelf en alle dieren moeten hier veilig kunnen leven.

Via de site schietinactie.be zorgt Vogelbescherming ervoor dat je eigendom terug jachtvrij wordt gemaakt. Dat zullen we eens snel gaan doen. Bedenking: het is toch godgeklaagd dat je als eigenaar je eigen grond moet gaan jachtvrij pleiten terwijl de jagers zo maar, zonder enige vorm van toestemming, jouw perceel mogen inkleuren als zijnde hun speelterrein.

-aanvraag ingediend-


10 opmerkingen:

Luce Rutten zei

Schandalig is dat! Voor wildplassen word je beboet maar op andermans eigendom kogels afvuren mag je ongestraft als je jager bent... Apenlandje...

Ludo Rutten zei

Kijk zeker ook je eigen perceel na op het plan, wie weet?

Stefaan De Clerck zei

Ik woon gelukkig niet in jachtgebied maar als ik merk hoe groot dat eigenlijk is, dan schrik je toch echt. Gelukkig zijn er al bij al weinig jagers.

Ludo Rutten zei

Dag Stefaan, blij dat je nog eens van je laat horen. Tof. Ik las vorige week nog dat het aantal jagers toeneemt. Vreemd want met de kodak natuur 'schieten' is zoveel leuker en minder gewelddadig.

Anoniem zei

Mijn tuin is jachtvrij. Wanneer ik de gegevens op geonet bekijk voor Tienen, lijken de jagers het spel hier wel 'eerlik' te spelen, privé tuinen me niet opgenomen als jachtgebid

Bart blijentuin zei

Ik had dit verleden jaar al via schietinactie laten nakijken en gelukkig is onze tuin jachtvrij.Dit is toch de omgekeerde wereld. Gelukkig kan iedereen het nu zelf nakijken.

Jan Steenweg zei

Ik hoop dat het in Nederland niet zo is, ik doe wel navraag je weet maar nooit.
Gr Jan (Wilde een Tuin)

Marthy Berends zei

Ik weet niet hoe het er in Frankrijk toegaat maar het blijft natuurlijk een feit dat hier ontzettend veel gejaagd wordt. Op onze terreinen gelukkig nog nooit een jager gezien.

Zem zei

Hier sta ik toch wel even van te kijken. Dat jagen mogelijk is op een terrein zonder expliciete toestemming van de eigenaar.
Kun je je grenzen intussen niet zo inrichten, dat geen jager zich door bijvoorbeeld een verschrikkelijke prikhaag heen durft te begeven? Schrikdraad mag zeker niet...

Els04 zei

my god!