5 juli 2017

euforisch voor een f*** vlinder

Vergeef me mijn contentement omwille van een f*** vlinder maar vandaag vond ik een heel klein vlindertje dat eens geen boomblauwtje is. Geen blauw te zien maar wel bruin en oranje en toch duidelijk een blauwtje. Twee mogelijkheden: ofwel een vrouwtje icarusblauwtje ofwel het mannetje van het bruin blauwtje. Het is volgens mij deze laatste, een Aricia agestis waarvan de rupsen zich voeden met zonneroosje, reigersbek en ooievaarsbek. De gevonden imago zat te smullen van de wilde marjolein en liet zich gewillig fotograferen. Wat een schoonheid, hoe mooi kan een beest wel niet zijn !





6 opmerkingen:

  1. Het leven is een grote bundel van kleine dingen. Ze apart naar waarde schatten en er kunnen van genieten, is de kunst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd, fijn én spannend, zo'n nieuwe waarnemingen. Mijn collega's lachen ook wanneer ik zeg dat ik voor 't eerst een vlinder of vogel heb gezien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de deze had ik echt geluk dat ik hem zag, zo klein en bengelend in de marjolein.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.