11 juni 2017

ontmoetingen met gevolgen


Ze hebben wat weg van mekaar maar zijn toch in de verste verte geen familie. Rechts zie je onze rode waterlelie en links zie je één van de bloemen van een wat bijzondere heester, de Calycanthus x raulstonii 'Hartlage Wine'. Momenteel is deze heester courant verkrijgbaar. Zelf zag ik hem voor 't eerst te koop in Hex, vandaag precies 4 jaar geleden. Toen was het nog een hebbeding.


Clematis diversifolia 'Rooguchi'

Clematissen en onze Kempische zandgrond-tuin, dat matcht niet goed. Naast de Clematis montana's die het hier behoorlijk doen, zijn er evenwel 2 die het opvallend prima doen. De Clematis recta 'Purpurea' aan de veldkapel en onze allermooiste, de Clematis diversifolia 'Rooguchi' aan de zwemvijver. Deze 'Rooguchi' ontdekte ik bij een Open Tuin van de Landelijke Gilde. Hij was daar behoorlijk opgefokt maar de charme droop er van af.  De diep paarse, hangende en omgekrulde klokjes vind ik heel bijzonder. Wat opzoekwerk leert me dat het een Japanse creatie is, voortgekomen uit een kruising van Clematis integrifolia en Clematis reticulata.


1 opmerking:

fruitberg.blog zei

Die calycanthus is erg mooi. Ik blijf dat zelf ook geweldige planten vinden, en die nieuwe kruisingen zijn zo mogelijk nog beter. Deze kendi ik nog niet.