3 juni 2017

kolibrievlinder


Graag had ik gehad dat de kolibrievlinder even rustig bleef zitten als de geringelde smalbok (boven) maar dit was niet het geval. Niet getreurd evenwel, het is niet de eerste maal dat de kolibrievlinder hier opduikt maar wel de eerste maal dat ik hem weet vast te leggen. Hij vertoefde aan een van onze kamperfoelies en leek de nectar ervan best lekker te vinden.  Nu ik dat weet, probeer ik hem de komende dagen nog wat beter in beeld te krijgen. Een mooie verschijning die elke tuinier blij maakt.




3 opmerkingen:

  1. Mooi dat ze ook in jouw tuin verschijnen. Hier erg veel kolibrievlinders, zal toch ook weer eens proberen er eentje vast te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap, dat je hem zo mooi hebt weergegeven!
    Het is zo'n bijzondere vlinder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch al een redelijke foto. 't Zijn vervelende beestjes om mooi op de foto te krijgen. Hier verkiest de kolibrivlinder de Buddelja alternifolia op dit ogenblik.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.