4 juni 2017

klein grut


De tuin heeft dit broedseizoen al zeker een nest jonge staartmezen en zwartkoppen voortgebracht. Ik zag ze aan een van de poelen waar ze verfrissing zoeken. Dat is een hele prestatie want het aantal eksters, gaaien, kraaien, bonte spechten en eekhoorns dat hier op de loer ligt, is niet meer te tellen. En 't zijn niet alleen de predatoren die doden hier. Ik was gisteren nog wat daglelies aan het planten in de achtertuin toen er een tractor met sproeilans van wel zeker 15 meter breed tot tegen onze omheining reed. En meteen alle 'sluizen' openzette. Alles wat tussen de jonge mais groeit en bloeit moet er blijkbaar aan. Tuiniert dan maar zonder gif! Ik kan alleen maar hopen dat onze tuin een veilige haven is voor alle beesten die honger en dorst hebben. Heel groot is hij niet maar alle beetjes helpen zeker?

Op de foto's: het groot dikkopje, een bandzwever (zweefvlieg), een lantaarntje, de fraaie schijnbok en een geaderd witje op robertskruid.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Maïs is een teelt waar heel veel 'gewasbeschermingsmiddelen' gebruikt worden, maar 'vergif' is inderdaad een beter woord.
In ieder geval positief dat in jouwe ecologische oase toch nog één en ander leeft.

moois van me zei

schoon grut! En wat een voze buur :(