18 juni 2017

brand in Gerhagen


Zojuist ben ik samen met mijn vader de brandschade in Gerhagen (Averbode bos en heide) gaan bekijken. Vorige week donderdag (15/6) woedde daar een brand waarvoor 4 brandweerkorpsen uitrukten. De natuurschade bleek al bij al goed mee te vallen. Zo op het eerste zicht mogen we van geluk spreken dat de brand zich situeerde in een natter gedeelte van het wandelgebied. De ondergrond in de buurt is er drassig en vlakbij ligt ook een natuurlijk ven.  Met de heersende droogte en de sterke wind had de brand elders een heel ander scenario kunnen krijgen. 





2 opmerkingen:

  1. Het blijft toch altijd een akelig gezicht, zo'n bosbrand. Tijdens onze wandelingen hier in Frankrijk komen we het ook nog al eens tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n stukje afgebrande grond geeft dan weer heel wat mogelijkheden aan de ontluikende natuur, maar toch goed dat de schade beperkt is gebleven

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.