5 juni 2017

13 jaar op zak


Nokia heeft haar oude 3310 in een opgefrist jasje terug op de markt gebracht. De grote troeven zijn eenvoud, een batterij die lang meegaat, de beperkte kwetsbaarheid en Snake. De 3310 heb ik nooit gehad maar ik loop intussen al wel zo'n 13 jaar rond met een 'zilveren' 3120. En ja, hij doet het nog uitstekend. Hij kostte destijds ongeveer 100 euro, het dubbele van wat de heruitgebrachte 3310 vandaag kost. Op het werk wordt al wel eens gelachen met mijn prehistorisch ding maar in plaats van achterop te hinken, blijk ik nu trendsetter te zijn. 

4 opmerkingen:

Menck zei

Koester het origineel, Ludo, want Nokia bestaat niet meer. Deze zogezegd nieuwe Nokia 3310 is een product van HMD Global, een andere Finse mobieltjesmaker, die Nokia destijds overkocht van Microsoft Mobile. Die transactie hield onder meer in dat ze de merknaam Nokia op hun product mogen kleven en ook het model mogen nabouwen. Wat dan ook gebeurd is met deze heruitgebrachte "Nokia" 3310.

fruitberg.blog zei

Een stukje industriële archeologie, maar zolang het werkt... Volgens mij kan je daar even goed mee telefoneren als met een smartphone

Ludo Rutten zei

Telefoneren, sms'en en er zit zelfs een horloge in. Topding dus :)

Marthy Berends zei

Hier wordt door mijn man nog steeds de Nokia 63101 gebruikt, niet kapot te krijgen.