14 mei 2017

eenvoud


't Is momenteel de periode dat de Azalea's en Rododendrons in bloei staan. Wie op zoek is naar een speciaal kleurtje gaat best nu op pad. Zelf kochten we 2 x een kleinbloemige witte Azalea, eenmaal voor in de tuin en eenmaal voor op het graf van de schoonouders. Om een lege plek in het bos op te vullen, koos ik ook een wat aparte, zalmroze Rododendron. Beide houden van zure grond en een flinke laag naalden als mulch houdt ze lange tijd in conditie.

In de fotocollage van vandaag zie je een viertal heel eenvoudige bloemen. Planten moeten helemaal niet duur of zeldzaam zijn om een tuin karakter te geven. Wilde bloemen of variëteiten die er heel dicht bij aanleunen en spontane zaailingen verdienen zeker hun plaats. De nieuwe introductie Geranium maculatum 'Chatto' is in zijn ingangsexamen geslaagd. Het robertskruid staat beeldig tussen de klokjes van de hyacinten. Het landkaartje is niet geland op de aangekochte Viburnum maar op de aangewaaide look-zonder-look die er vlakbij staat. De beemdkroon, de Knautia arvensis, is ook een nieuwe introductie en de tijd zal uitwijzen of ik hem in onze tuin kan behouden.


Nog een eenvoudige en super-gemakkelijke plant, de adderwortel. Zelfs in onze droge bosgrond komt hij in bloei en de bosjes scheurlingen breiden zich gestaag uit. Dit is wat we nodig hebben. Naast vlinders komen er ook hommels op af. 


3 opmerkingen:

Zem zei

Goed om te weten, dat de adderwortel het ook in de droogte wil doen.
Ik houd van dat gratis aangewaaide goed, robertskruid, look-zonder-look enz., dat zich zo lekker overal doorheen weeft.

Menck zei

Eenvoud siert. Altijd.
Knautia macedonica gedraagt zich in onze tuin alvast als - zeer gewenst - onkruid. Benieuwd hoe het deze soort zal vergaan.

fruitberg.blog zei

Knautia arvensis is hier een echte woekeraar, dat zal dus wel loslopen in de Muggenbeet. De adderwortel staat er hier dit jaar echt voorbeeldig bij.