11 april 2017

oranjetipjes


Sedert een week of 2 zie ik de oranjetipjes in de tuin weer nectar zuigen. Pinksterbloemen hebben we hier niet maar het oranjetipje kiest hier voor judaspenning, look-zonder-look en ook kleine maagdenpalm. Een vrouwtje heb ik nog niet gespeurd, mannetjes wel. Het zijn de mannetjes die dat opvallend oranje tipje hebben in de voorvleugelpunt. Heel lang leeft zo'n oranjetipje niet, hooguit 3 of 4 weken. 


4 opmerkingen:

  1. Ik zag er hier van 't week-end ook eentje. Prachtig vlindertje (maar eigenlijk zijn alle vlinders mooi)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knappe foto's. Hier fladdert er minstens ééntje rond, maar zo hectisch dat ie niet te fotograferen valt. Prachtige beestjes. Wist niet dat ze maar zo kort leven. Maar dat klopt wel - nooit over nagedacht waar ze in de zomer heen waren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel verklaringen in één logje. Het viel me deze week al op dat ik veel oranjetipjes zag. Nu, zijn alle bloemen die je opnoemt hier rijkelijk aanwezig in de tuin en vooral de pinksterbloem. Het gazon werd nog niet gemaaid en daarvoor kregen we dit jaar dus een enorme hoeveelheid pinksterbloemen cadeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is toch zo'n charmant vlindertje.
    Ik zie er hier soms eentje. We hebben look-zonder-look en judaspenning, maar dat bloeit nog niet of nauwelijks. Het vlindertje is hier welkom, ik wist niet dat de levensduur van het beestje zo kort was.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.