17 augustus 2016

plantentuin Meise


fotoreeks: © Ludo Rutten 14/8/2016
familie-uitstap Meise - Breendonk - Tongerlo



5 opmerkingen:

  1. En? Is de plantentuin van Meise effectief de moeite? Een bezoek staat al tijden gepland, maar ik vrees dat het allemaal wat te kunstmatig/kleinschalig zal zijn. (Naar wat ik erover hoorde, that is.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk is dat de moeite. Ik ben er al een keer of 5 geweest. 92 ha is nu niet direct kleinschalig te noemen. Zowel het grote park (niks kunstmatig aan!) als de serres zijn interessant. Zelf ben ik ook gecharmeerd door de historiek (Ballatkas), de groep Taxodium distichum met kniewortels en een kanjer van een Liriodendron. Recent zijn er ook heel wat magnolia's toegevoegd. In buitenlandse toeristische gidsen of tripadvisors wordt Meise genoemd als iets dat je moet doen.
    http://muggenbeet.blogspot.be/2013/09/de-balatkas.html
    http://www.plantentuinmeise.be/RESEARCH/COLLECTIONS/COLLECTIONSNL/livingplantcollectionsnl.php

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan heb ik daar een totáál verkeerd beeld van meegekregen. Bedankt voor de opheldering!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige fotoreeks en ontzettende leuke familiefoto's. Moet een gezellige dag geweest zijn met heel wat om te bewonderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's en ik ga die site eens bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.