17 augustus 2016

levend verdord blad


De bedoeling was dat ik een klein verdord blad, dat op een magnoliablad terechtgekomen was, zou weg wrijven maar ineens kwam dat ding tot leven en bleek het een nachtvlinder te zijn. Meer bepaald een agaatvlinder, ééntje van de ongeveer 20.000 vlinders die behoren tot de Noctuidae, de familie van de (nacht)uiltjes. "Hij komt algemeen voor in België en Nederland", lees ik maar het is hier toch de eerste keer dat ik deze mooie vlinder met olijfgroene en roze tekening te zien krijg. Dit kan aan zijn uitstekende camouflage liggen want ik herkende er in eerste instantie helemaal geen vlinder in. 

de agaatvlinder of Phlogophora meticulosa


4 opmerkingen:

  1. Hier is het meestal omgekeerd : denk ik iets moois gespot te hebben, blijkt het een verdord blad. Zoals steeds, knappe foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap! Plataanvlinder ware alvast ook geen verkeerde naam.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.