30 juli 2016

vakantie-werk


Nog één laag supperdekkende verf 'warm-wit' moet er tegenaan en dan zit mijn grootste vakantiejob erop. Al 10 jaar wacht de jongste -naar eigen zeggen- op de verfraaiing van haar slaapkamer en ik bleef maar uitstellen. Niet dat ik er nu veel zin in had maar beloofd is beloofd: deze grote vakantie zou het gebeuren. Zelf had ze het papier afgetrokken en het verfwerk was voor mij. Alle bestaande verfkleuren, zijnde blauw, groen, wit en rood moesten weg. Gewoon wit, warm-wit. Alles: muren en plafond. Dat is haar wens.

Ik ben al goed opgeschoten al viel het niet overal goed mee. De rode afwasbare verf rond de Veluxen bleef er maar doorkomen en na 3 lagen primer denk ik met de eindlaag de klus te kunnen klaren. Zoals dat met mij gaat, werd er ook nu weer meer geverfd dan nodig was. De intentie is heel proper werken, maar elk druppeltje gesmos blijft plakken. Dus een extra halve dag gespat en gespets wegwerken moet ik ook nu weer toch tellen. Het eindresultaat zal een enorme verbetering zijn, al is een beetje liefde voor wabi-sabi, bij al wat ik uitricht, een zegen voor de gemoedsrust. Mijn naasten kunnen ermee leven.7 opmerkingen:

lefabuleuxjardin zei

Die uitleg gebruik ik voortaan ook met betrekking tot al die details die hier maar niet afgewerkt worden : wabi sabi. Bedankt voor de tip.

Menck zei

Een tip (die waarschijnlijk te laat komt): er bestaat tegenwoordig goed dekkende verf waar de primer al in verwerkt zit. Voordeel: je werkt een pak sneller. Nadeel: de verf is erg prijzig. Maar de conclusie is volgens mij toch dat je hier uiteindelijk voordeel uit haalt.

fruitberg zei

wabi sabi, dat ga ik onthouden
Ik koop zelf altijd verf in een gespecialiseerde verfwinkel. De verf is een pak duurder, maar twee lagen volstaan normaal om alles te schilderen

moois van me zei

wat ik me dan afvraag, kan uw jongste dat nog niet zelf?

Ludo Rutten zei

De jongste heeft heel hard gewerkt, ik heb er goede hulp aan gehad.

moois van me zei

Goed van je jongste ;) !

Marthy Berends zei

Je doet naar vermogen, niet alles kan perfect zijn.