9 juli 2016

bloemen voor kapel


Zo zien de kapel en de bijhorende aanplanting er tegenwoordig uit. Het is niet zoals het ooit bedoeld was maar heel wat aangeplante bloemen bleken het er niet te kunnen volhouden.  Daar kan ik dan ook vrede mee nemen. De overlevers doen het prima en ik denk dat ons moederke Maria niet te klagen heeft. Er zijn er die het met minder moeten stellen, nog maar van de tralies gezwegen. Voor de plantenliefhebbers even een lijstje van links naar rechts:

1. Veronicastrum (lila toortsen), 2. Cornus florida, 3. een groep agrimonie (zaait zich goed uit), 4. Persicaria (rode bloemen), 5. Thalictrum 'Elin' en op de voorgrond maar net uitgebloeid 6. Clematis recta 'Purpurea', slechts een beetje te zien maar 't zou de blikvanger moeten worden 7. Magnolia denudata (een 'tempelmagnolia') omringd door 8. Geranium pratense 'Mrs. Kendall Clark'. In de hangbak heeft die van ons een 9. hanglobelia gebruikt, hij herhaalt het blauw dat ook in het mariabeeld voorkomt. 


5 opmerkingen:

fruitberg zei

Als ze die combinatie niet goed vindt, moet ze zelf maar wat beginnen tuinieren, in plaats van de hele dag te niksen ;-)

Ludo Rutten zei

Wie weet wat ze "s nachts allemaal uitspookt? 't Zal niet altijd de woelmuis zijn, denk ik.

Marthy Berends zei

Maria staat er goed bij....

Menck zei

Ik vermoedde dat je kapel er al verweerder zou uitzien, maar ze lijkt pas gebouwd.
Mooie plantencombinatie. Je zonden zijn je hierdoor geheel vergeven, denk ik dan.

zomaareentuin zei

Een echt juffertje in het groen zo, die Maria ;-)