6 juni 2016

bezoek voor 'Brookside'


Oranje tuinstoelen, groen loof, een Geranium 'Brookside' en een wespje (zie reacties!) dat op bezoek is.  En een pocketcamera.



9 opmerkingen:

  1. Die staat hier ook in bloei. Weinig verschil tussen Orion, Brookside en Spinners, maar dus wel allemaal mooi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige kleuren, Ludo. Met m'n beperkte kennis van bijen en wespen vermoed ik echter dat dit een grote klokjesbij is en geen wesp?. Maar ik kan verkeerd zijn.
    Toevallig had ik die dag net op hetzelfde moment voor waarnemingen.be ongeveer dezelfde foto gemaakt, maar hier in een Lady Moore en met een bladwesp in de hoofdrol.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Bart, je hebt wellicht gelijk. Ik was zodanig met de bloem en foto bezig dat ik de correcte determinatie van dat beestje wat uit het oog verloren heb. Dank voor de aanvulling.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Graag gedaan Ludo, ik ben benieuwd of m'n determinatie juist is. Even wachten op bevestiging van de echte specialisten op waarnemingen.be.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. intussen bevestigd als grote klokjesbij op waarnemingen.be http://waarnemingen.be/waarneming/view/119706073

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zie die grote klokjesbij ook overal in mijn geraniums zitten. Leuk, weer ééntje gedeterminieerd

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze komt hier ook regelmatig voorbij. Leuk om de juiste naam te weten. En een mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.