7 mei 2016

kweepeerbloesem


Sinds onze drie kweeperen bevrijd werden van de schaduw van de inmiddels gerooide kerselaars verblijden ze ons met honderden bloemen. Voor ze zich openplooien lijken het wel mini-magnoliabloemen, mooie kleine witte tulpjes met een roze tint. En binnenin gonst het van het leven. Een enorme soortenrijkdom kleine beesten vindt de kweeperen een geschikte biotoop om tijdens de zonnige dagen te profiteren van het leven. De bevruchte bloemen leveren uiteindelijk de harde kanjers die kweeperen toch zijn. Mijn moeder maakte er vorig jaar lekkere jam van en het ziet er naar uit dat we dit jaar met 50 lege potjes niet gaan toekomen. Als de oogst echt zo rijkelijk gaat worden als het er nu naar uitziet, laat ik zeker iets weten voor de liefhebbers.


3 opmerkingen:

  1. Hier staat de plant ook in bloei. ZOnder twijfel de mooiste fruitboom, met die ridicuul grote bloemen en het prachtige, lederen blad. Mijn kweepeer heeft wel wat meer rose in de bloesem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn perenboom stond ook overdadig vol bloemetjes! Het wordt een goed perenjaar denk ik !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ben ik toch benieuwd hoe groot de bloemen in werkelijkheid zijn. Toevallig vorige week nog kweeperengelei gegeten bij een kaasplankje, erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.