7 mei 2016

kweepeerbloesem


Sinds onze drie kweeperen bevrijd werden van de schaduw van de inmiddels gerooide kerselaars verblijden ze ons met honderden bloemen. Voor ze zich openplooien lijken het wel mini-magnoliabloemen, mooie kleine witte tulpjes met een roze tint. En binnenin gonst het van het leven. Een enorme soortenrijkdom kleine beesten vindt de kweeperen een geschikte biotoop om tijdens de zonnige dagen te profiteren van het leven. De bevruchte bloemen leveren uiteindelijk de harde kanjers die kweeperen toch zijn. Mijn moeder maakte er vorig jaar lekkere jam van en het ziet er naar uit dat we dit jaar met 50 lege potjes niet gaan toekomen. Als de oogst echt zo rijkelijk gaat worden als het er nu naar uitziet, laat ik zeker iets weten voor de liefhebbers.


3 opmerkingen:

fruitberg zei

Hier staat de plant ook in bloei. ZOnder twijfel de mooiste fruitboom, met die ridicuul grote bloemen en het prachtige, lederen blad. Mijn kweepeer heeft wel wat meer rose in de bloesem.

moois van me zei

Mijn perenboom stond ook overdadig vol bloemetjes! Het wordt een goed perenjaar denk ik !

zomaareentuin zei

Nou ben ik toch benieuwd hoe groot de bloemen in werkelijkheid zijn. Toevallig vorige week nog kweeperengelei gegeten bij een kaasplankje, erg lekker!