10 april 2016

eens iets anders

zicht op veldkapel

De zelf gevlochten klimtoren voor de kamperfoelie en Clematis viticella was in mekaar gestuikt na een van de laatste stevige winden. Om het voor mezelf wat spannend te houden was dit weer een gelegenheid om wat nieuws uit te proberen. Geen toren meer maar een 'wegversperring' - met materiaal dat hier rondslingerde - waarin de beide klimplanten hun gang kunnen gaan. Zo'n klimtoren is wel heel decoratief maar na drie jaar is het gebruikte hout versleten en kan het het gewicht van zo'n kamperfoelie niet meer dragen. De nieuwe constructie gaat hier niet onder lijden.

De wegversperring (het vroegere pad liep vroeger ongeveer tussen de 2 boomstammen) biedt tevens de mogelijkheid om aan de voor- en achterkant weer wat nieuwe planten te zetten. Ik koos voor een Hosta, een Japanse wijnbes, Deinanthe caerulea, een Deutzia 'Mont Rose' en aan de achterkant voor 3 donkere zilverkaarsen, de vroegere Cimicifuga maar door sommigen thans herdoopt in Actaea. Het bosaardbeitje doet aardig dienst als bodembedekker. 

Door de verdwijning van het klimrek is er ook een beter zicht op de veldkapel gekomen. Plezant om te zien was dat in de klimrek een wilde appel opgeschoten was. Deze mag uiteraard zijn leven verderzetten. Ik kan het weggooien van de klokhuizen in de tuin alleen maar aanraden. De pitten kiemen beter dan je zou verwachten.


Hetzelfde tuinpad, richting woning


5 opmerkingen:

Zem zei

Mooi is het met dat prille groen, dat nu in bomen en stuiken verschijnt.
Heerlijk wild!

Ludo Rutten zei

De krentenboompjes maken momenteel het verschil, hun bloesem licht de tuin echt op. De appels beginnen nu ook, wat rode en roze tinten geeft. Mooi moment.

fruitberg zei

De krentenboompjes staan hier nog niet in bloei. Bij de eerste foto had ik toch even moeite om me t eoriënteren in je tuin

Bart Bluientuin zei

Jou kennende zal dat weer een mooi hoekje worden. De kamperfoelie heeft bij ons een krulwilg als klimsteun gekozen, samen met klimop en een guirlande d'amour rozelaar.

zomaareentuin zei

Ik gooi zelf ook regelmatig een klokhuis in de tuin. Toch eens opletten of er wat kiemt.