28 maart 2016

weer minder gras

nieuwe aanplantmogelijkheden in de voortuin

Paaszaterdag ben ik met mijn spade aan de slag gegaan in de voortuin. Van het resterende stuk gazon heb ik enkel nog een wandelpad overgelaten, de rest werd omgespit zodat er meteen kan aangeplant worden. De grond was goed vochtig, wat het spitten vergemakkelijkte, en tot mijn verrassing zaten er heel wat regenwormen in dit stukje tuin. Ik dacht dat deze grond armer was dan hij blijkt te zijn.

De voortuin is op het zuiden gericht wat de mogelijkheid schept om de insecten/vlindertuin met zo'n 10 m² uit te breiden. De reeds aanwezige vlinderstruiken ontvingen eerder al Spaanse vlaggen, distelvlinders en kleine parelmoervlinder. Over het precieze plantgoed moet ik nog nadenken maar ik schafte me al vast wat lupines, Heleniums en een honingbes (Lonicera caerulea) aan. In de uiterste hoek (rechts op de foto) plantte ik een zuilvormige lijsterbes, de Sorbus 'Autumn Spire', die een mooie herfstkleur heeft en lekkere bessen produceert voor de merels en zanglijsters.


1 opmerking:

SuperMasj zei

IK ben benieuwd naar het resultaat, dat gaat zeker goed zijn. Nu blijft er toch echt geen gras meer over denk ik?
Met wat meer zon kan je op zo'n stukje in ieder geval veel vlinders lokken. De beste vlinderlokkers naast de vlinderstruik zijn Asters, Verbena bonariensis en Eupatorium.