27 februari 2016

heerlijke zanger


Al enkele weken worden mijn tuinwandelingen opgeluisterd door het mooie lied van een heggemus. Vanop de top van steeds dezelfde conifeer  brengt hij zijn zangkunsten ten berde. Aan de voedersilo verschijnt hij nooit. Hij leidt door het jaar een verborgen leven maar in de lente verbreekt hij zijn anonimiteit en geeft hij flink van katoen. Deze morgen - ja, hij begint er vroeg aan -  kon ik hem onopvallend vanuit de struiken gefotografeerd krijgen. 


7 opmerkingen:

moois van me zei

heerlijke foto's!

Marthy Berends zei

Op die linkse foto zit hij echt zijn best te doen, leuk.

Marijke zei

Wat mooi om te zien! Prachtige foto's! Wij zijn volop gaten aan het graven om morgen onze eerste bomen te planten. Kwestie van die vrolijk tsjilpende vogeltjes ook van harte welkom te heten ;-)

lefabuleuxjardin zei

Inderdaad prachtige foto's. Aan heggenmussen hier geen gebrek, ze overtreffen qua aantal de huismus, maar hebben de voorkeur voor de haag langs de gracht waardoor we ze niet ze makkelijk op de foto krijgen. Horen doen we ze des te beter.

fruitberg zei

Prachtig vogeltje. Ook hier is hij aanwezig, maar zelden in beeld. Weerom goede foto's.

Els04 zei

mooi!

AnneTanne zei

Hier komt/kwam er wel regelmatig een heggenmus op de voederplek. De voorbije jaren tenminste, dit jaar heb ik het vogeltje maar een paar keer gezien, afgelopen weekend nog een keer.
Wat vogelgezang betreft, ben ik een oen. Ik kan met grote mate van zekerheid een vink herkennen, en een koolmees en een tjiftjaf lukt ook nog net. Maar dan houdt het op...