16 januari 2016

eerste mini-winterprik

zachte hagel op het dakvenster

Terwijl het in Haspengouw en het Hageland deze week al gevaarlijk rijden was, bleven we hier verstoken van alles wat op een winter gelijkt. Tot zo net, toen de eerste lading zachte hagelbolletjes uit de hemel viel. Vriestemperaturen zijn er nog niet bij. Na een tiental minuten is al het wit reeds van de grond verdwenen. Niet dat ik om een ferme winterperiode sta te roepen. Want elke werkdag begint tegenwoordig met een fietsrit en een slippertje met grote gevolgen is snel gemaakt. Dit weekend is het ook vogeltelweekend. De moeizaam opvliegende blauwe reiger zal op mijn lijstje zeker niet ontbreken. 


6 opmerkingen:

fruitberg zei

Fietsen wanneer het sneeuwt is absoluut geen lachtertje. Laten we hopen dat je daar van gevrijwaard blijft
Leuke foto

AnneTanne zei

Goed dat je de tuinvogeltelling nog even noemt.
Andere jaren viel dat evenement in België meestal begin februari, dus een paar weken later dan in Nederland. Vandaar dat ik er even geen erg in had dat het dit weekend al doorgaat, dit keer samen met de noorderburen dus...

Woelmuizenier zei

Zekerheidshalve toch maar winterbanden opleggen.

Marthy Berends zei

Hier op een paar hagelsteentjes na nog geen winter te bekennen. Dat is echter in Noord Nederland wel anders. Daar hebben ze voor de tweede keer al winterse omstandigheden.

Menck zei

Aan de kust bleef de sneeuw gelukkig uit. De regen daarentegen... Laat ons zeggen dat de bodem onderhand wel verzadigd is.

Els04 zei

Hier bleef het bij een koolmees en een merel :)