2 januari 2016

abdijkerkhof Averbode


De voorlaatste dag van onze vakantie (die alweer veel te vlug voorbij zal zijn) hebben we nog eens gewandeld door Averbode Bos en Heide met als keerpunt de abdij van Averbode. Aan de straatzijde bevindt zich het kerkhof waar ondermeer Ernest Claes en zijn vrouw een laatste rustplaats kregen. Ook Daniël De Kesel, beter gekend als Nonkel Fons, is er begraven. 


Sinds kort is er een sjieke dreef met trap aangelegd vanaf de abdij naar de Kroningskapel (1912), een gotisch miniwerkje naar een ontwerp van de 'vermaarde' Leuvense beeldhouwer Uytvanck.


1 opmerking:

  1. dat is ondertussen ook al weer 10 jaar geleden dat ik nog eens langs de Abdij kwam. Vroeger woonde ik op de markt van Zichem en kwam ik er bij wijze van spreke wekelijks.
    Zou ik nog eens werk moeten van maken...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.