28 december 2015

hartige spruitjestaart

spruitjestaart

De jongste dochter was aan het bakken geslagen en er was wat overschot: bladerdeeg en een kom met eierdooiers. Hét moment om zelf aan de slag te gaan. Met deze spruitjestaart heb je meteen een volledige maaltijd op tafel staan.

Mijn bereidwijze:

1. Een ingevette bakvorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes prikken in de bodem.
2. Spruitjes net gaar koken. Deze even oproeren in een pan met eerder gebakken uien, bruine champignons en veggie-hamburgers.
3. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot. Deze mengeling in de taartvorm kappen.
4. De overschot dooiers met een garde kloppen en er soyaroom (ongeveer 200 ml.) bij kappen. Smaak geven met een snuifje zout en een kwart blokje tuinkruiden-bouillon.
5. De taart een half uur in een voorverwarmde oven steken op 200 °C.

Smakelijk.

(Ook lekker en veggie: quiche witloof)


4 opmerkingen:

  1. Kan niet slecht zijn. Ik zou zeggen, smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een recept voor mij, ik ben gek op dit soort taarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En hartig gesch....eten?! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En nu dat het al eens gevroren heeft zijn de spruitjes extra lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.