14 november 2015

van god losParijs 13/11/15 
... en zoveel andere momenten en plaatsen van gruwel.

Laat ons starten bij het prilste begin:
stop met kinderen, waar ook ter wereld,
te brainwashen dat er een god bestaat
dat deze moet gediend worden
liefst door blindelings een geschrift te volgen
en door alle ongelovigen te liquideren.

Er bestaat geen god.
Welke naam hij, zij of het ook draagt.

Leer alle mensen 1 ding:
heb het leven lief
- mens en dier -
moord en geweld zijn altijd fout
 aan de overkant en hier.

Lees, leer, denk, leef.


12 opmerkingen:

Bart Blijentuin zei

Ik kan het niet beter verwoorden. Hopelijk komt er ooit een eind aan dit nodeloos bloedvergieten. ...

Ludo Rutten zei

dank je wel Bart.

Menck zei

Van een god die zint op wraak en moord, wordt overigens nergens ter wereld gewag gemaakt. Dat is wat mensen ervan maken en daardoor in extremisme vervallen.

Marthy Berends zei

Voor heel veel mensen in deze wereld bestaat er wel een God, Ludo, en dat mag van mij. Maar er bestaat volgens mij geen God die dood en verderf predikt, dat doen barbaren zoals ISS.

Ludo Rutten zei

Interessante lectuur (bv. bij kruistochten, kerstening,....): "Karel de Grote wilde dat alle Saksen christen werden, en voelde zich daarom genoodzaakt oorlogen te voeren. Een verklaring voor het gedrag van Karel zou kunnen zijn dat hij het niet kon verdragen dat zijn onderdanen niet hetzelfde geloof hadden, terwijl hij zijn macht als door God gegeven beschouwde. De opvatting dat godsdienstig geloof een persoonlijke levenskeuze is, paste niet in deze zienswijze. Hij liet iedereen vermoorden die weigerde gedoopt te worden, vlees at in de vastentijd, een dode verbrandde of een heks verbrandde........ " L' histoire se répète.

Bart zei

Het enige zinnige wat er te zeggen valt. Er is niks of niemand in de kosmos.

Ludo Rutten zei

En als dat nu door iedereen ook eens zou worden aanvaard- dat de aarde niet vierkant is heeft ook een tijdje geduurd- zouden we al een stap verder staan. Bij sinterklaas wordt de 'truc'verklapt als kinderen 7 of 8 jaar worden('t is niet echt,'t is nonkel Fons die verkleed is) maar bij God houdt men de leugen in stand en wordt aan pausen, kardinaals en bisschoppen, en .... nooit de vraag gesteld 'waarom houden jullie de mensen voor de gek? En het vak godsdienst wordt met evenveel serieux opgevoerd als fysica, wiskunde en scheikunde. Vreemd, zovele jaren na de verlichting!

Menck zei

Waarom - en waarop gebaseerd - zou iedereen dat moeten aanvaarden?
Unilaterale meningen doordrukken: da's toch triple bah, niet?

Ludo Rutten zei

Iedereen mag van mij geloven wat hij wil, de een in marsmannetjes, de andere in genezende kracht van een steen of tijgerlul en iedereen mag van mij dogma's aannemen. Zelfs het scheppingsverhaal en de zoon-van -godtheorie, wie erin wil geloven, hij doet maar. Zelf doe ik er niet (meer) aan mee. God en godsdiensten zijn creaties van mensen, uit onwetendheid, om mensen onder de knoet te houden, uit intellectuele gemakzucht, een uit de hand gelopen fantasie. Mensen doen aannemen dat er iets is wat er niet is of kan zijn, is mensen bedriegen. Het staat buiten de realiteit en heeft veel weg van groepspsychose. Dat is mijn overtuiging, na er goed over nagedacht te hebben en niet anderen in mijn plaats te laten denken, en die wil ik uitdragen. Dat heel wat mensen vanuit hun geloof prachtige dingen realiseren, is onmiskenbaar ook waar. Maar liefde en medeleven kunnen ook zonder het concept god. Dat bidden een sterke therapeutische waarde kan hebben, is zeker ook waard maar zelfhulpgroepen en een sterk sociaal weefsel zijn dat ook. De aarde is maar een speldekopje groot in het heelal, moest er een god bestaan, is de kans quasi nihil dat hij/zij/het al ontdekt heeft. Laat staan dat hij er bijzondere interesse voor zou hebben en elke individuele mens die er rond loopt kan sturen of helpen. Het is de hoogheidswaanzin van de mens die mensen doet geloven dat wij zo speciaal zouden zijn dat er wel een God moet aan te pas gekomen zijn. Vanuit deze overtuiging onderschrijf ik de secularisering van de maatschappij.

fruitberg zei

Prachtig stuk tekst. Nog tee andere nummers om te citeren : "Dear God" van XTC (and all the people that you made in your image, see them fighting in the street 'cause they can't make opinions meet about God, I can't believe in you) en "Same Love" van Macklemore & Ryan Lewis (But we paraphrase a book written thirty-five-hundred years ago, I don't know).

Ik geloof, in de wetenschap. En verder in niets. Mijn bijbel is 'The Origin Of Species'

de biodiverse tuinier zei

Mooie woorden.
En als er dan toch mensen zijn die per sé een god willen - laat hen dan inzien dat de planeet waarop we rondlopen misschien wel de enige echte god is. Eén die wel bestaat, vlak onder hun voeten en die ons koestert en gemaakt heeft. Maar die "god" wordt liever genegeerd en dan zwaar mishandeld.

Ludo Rutten zei

Zo zie ik het ook. Laat ons de aarde en al het schoon dat er op leeft koesteren.