1 augustus 2015

en de winnaar is ......


.... de citroenvlinder met 10 stuks. Toevallig is er dit weekend van de telling een ware invasie van witte (vrouwtjes) en gele (mannetjes) citroenvlinders.

2 citroenvlinders aan het buffet (soms 3)

Ook de bruine zandoogjes zijn goed present. In heel Vlaanderen ziet het er naar uit dat de atalanta de meest getelde vlinder gaat zijn.

bruin zandoogje op kaardenbol

De planten waar de vlinders het gekst op waren zijn: vlinderstruik, grote kattenstaart, opvallend veel op kaardenbol (foto's boven), wilde marjolein en -elk jaar een succesnummer- de Veronicastrum (foto onder).

Bloemen in overvloed bij de Veronicastrum

de 'pretbederver' is er ook weer bij



2 opmerkingen:

  1. Op de Veronicastrum zie ik veel hommels, maar bijna nooit vlinders. Vlinders vind je hier vooral op de Eupatorium, Buddleja, Verbena, Echinops, Sedum, Scabiosa en Calamaintha (op die laatste twee alleen koolwitjes)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sedum hier ook wel, maar daarvoor is 't nog wat vroeg. Eupatorium en ijzerhard doen het soms ook prima, vandaag bij de telling niet. Telling is slechts momentopname, enkele weken later zou hier ander resultaat geven.

      Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.