29 juli 2015

zware ingreep


Nooit eerder heb ik zo drastisch ingegrepen in de tuin. Momenteel is het alsof er een orkaan over ons geleeg getrokken is: dikke boomstammen op de grond, een berg takken waar je niet meer over ziet, plat gelopen planten, verminkte struiken, paden die niet meer toegankelijk zijn, verdwenen hagen,... 't Is niet dat ik zot geworden ben maar ik wil onze tuin een heel nieuw uiterlijk geven.


Kort samengevat ziet mijn 'plan' er zo uit: meer licht in de keuken (2 bomen vlakbij het huis tot de grond weg gezaagd), alle schoon hoeken met elkaar verbinden zodat de tuin één geheel gaat vormen, nieuwe dieptezichten creëren met meer licht, de hoogte en breedte van enkele hagen halveren, de bijzondere planten verlossen van nabije concurrentie (prioriteiten leggen), bomen opsleunen waar takken in mekaar groeien en de berg hout die dat alles oplevert verhakselen of op maat zagen voor een nieuwe houtwal.  Ik ben nog niet volledig klaar maar 't is een heel andere tuin geworden. Ge zoudt hem bijna niet meer herkennen. Gedurfd en vergaand maar 't gaat goed komen. Toch met de tuin. 


uit de gekortwiekte hagen komen mooie stukken hout
zoals deze 'Joodse kandelaar'


7 opmerkingen:

  1. Het uiterlijke maakt het innerlijke zichtbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meer licht en meer eenheid, dus dat zou er van binnen redelijk goed moeten uitzien.

      Verwijderen
  2. Daar ben je met de botte bijl doorheen gegaan. Ik kan me voornemen dat het er helemaal anders uitziet nu, en dat het flink wat werk is. Ben in ieder geval benieuwd naar 't resultaat (als alles zich een beetje herpakt heeft)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgend voorjaar zal het er wel terug goed uitzien, nu zie je te goed dat ik er 'bezig' geweest ben. De haag zal wel 2 jaar duren eer er terug wat bladeren aan staan. Maar er is een zee aan ruimte en licht gecreëerd. De tuin lijkt zoveel groter nu en in de keuken moeten we niet steeds het licht aan doen.

      Verwijderen
  3. Amaai gedurfd. Veel succes nog met je plannen, ben benieuwd naar het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Af en toe moet je ingrijpen. Het duurt vaak even tot een mens tot dat besef komt en dan is het raak, net als bij jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo, hier werd nog nooit veel gekapt maar na 20 jaar was het toch eens nodig. Het licht en de ruimte die plots tevoorschijnkwamen zijn indrukwekkend. Eindelijk kunnen we 't licht in de keuken uitlaten :)

      Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.