27 juli 2015

oef!


Na een week feilloos functioneren, hoop ik/denk ik te kunnen stellen dat mijn in het water gevallen kodak terug de oude is. Dat is een hele opluchting want opvoeders in 't onderwijs worden zwaar onderbetaald. Het heeft ook heel lang geduurd eer het zover was. Enkele rijstkorrelbaden gegeven, met de haardroger eraan, een tiental malen opgengedraaid (minivijsjes) en manueel drooggewreven, gevloek en gejammer, nachten wakker liggen, dreigen om alles met de hamer kapot te kloppen (veel scheelde het niet) .... en uiteindelijk na een laatste ingreep waarbij ik een flexibele printplaat binnenin anders geplooid heb vooraleer de 2 kodakhelften terug dicht te vijzen, bleef de mist op het LCD-scherm weg en de kleuren intact. Ik hoop dat mijn Sony RX100 nu nog lang meegaat want ik ben intussen gehecht aan dat kastje: compact, robuust, kwaliteitsfoto's  - ideaal voor de blog - maar helaas ... niet waterproof. 


7 opmerkingen:

  1. Dit is zo te zeggen een 'Kodak selfie'.
    De aan(deel)houder wint.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze foto is met een ander toestel genomen, niet echt een selfie dus :) Ik ben inderdaad content dat ik de "strijd" niet opgegeven heb, wat in onze wegwerpmaatschappij wel bij velen zou gebeurd zijn.

      Verwijderen
  2. Knappe interventie. Toch denk ik dat je heel wat geluk hebt gehad, want veel camera's overleven zo'n plons niet. Maar dat gun ik je natuurlijk van harte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk eigenlijk dat je ingreep om de veldkapel zichtbaarder te maken gezorgd heeft voor de goede afloop van het kodakavontuur! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het eerste wonder is dus al gebeurd? :)

      Verwijderen
    2. Wellicht wel. Ik zou toch denken aan het oprichten van een bedevaartsoord voor de Heilige Lens. ;-) Je kan al beginnen denken aan spreuken voor op de posters. "Hier vloekt men niet want Ludo kiekt je!" ;-)

      Verwijderen
  4. Zo, is dat even geluk hebben. Ook voor ons, kunnen we blijven genieten van je mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.