27 juli 2015

oef!


Na een week feilloos functioneren, hoop ik/denk ik te kunnen stellen dat mijn in het water gevallen kodak terug de oude is. Dat is een hele opluchting want opvoeders in 't onderwijs worden zwaar onderbetaald. Het heeft ook heel lang geduurd eer het zover was. Enkele rijstkorrelbaden gegeven, met de haardroger eraan, een tiental malen opgengedraaid (minivijsjes) en manueel drooggewreven, gevloek en gejammer, nachten wakker liggen, dreigen om alles met de hamer kapot te kloppen (veel scheelde het niet) .... en uiteindelijk na een laatste ingreep waarbij ik een flexibele printplaat binnenin anders geplooid heb vooraleer de 2 kodakhelften terug dicht te vijzen, bleef de mist op het LCD-scherm weg en de kleuren intact. Ik hoop dat mijn Sony RX100 nu nog lang meegaat want ik ben intussen gehecht aan dat kastje: compact, robuust, kwaliteitsfoto's  - ideaal voor de blog - maar helaas ... niet waterproof. 


7 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

Dit is zo te zeggen een 'Kodak selfie'.
De aan(deel)houder wint.

Ludo Rutten zei

Deze foto is met een ander toestel genomen, niet echt een selfie dus :) Ik ben inderdaad content dat ik de "strijd" niet opgegeven heb, wat in onze wegwerpmaatschappij wel bij velen zou gebeurd zijn.

SuperMasj zei

Knappe interventie. Toch denk ik dat je heel wat geluk hebt gehad, want veel camera's overleven zo'n plons niet. Maar dat gun ik je natuurlijk van harte.

Toon zei

Ik denk eigenlijk dat je ingreep om de veldkapel zichtbaarder te maken gezorgd heeft voor de goede afloop van het kodakavontuur! ;-)

Ludo Rutten zei

Het eerste wonder is dus al gebeurd? :)

Toon zei

Wellicht wel. Ik zou toch denken aan het oprichten van een bedevaartsoord voor de Heilige Lens. ;-) Je kan al beginnen denken aan spreuken voor op de posters. "Hier vloekt men niet want Ludo kiekt je!" ;-)

Marthy zei

Zo, is dat even geluk hebben. Ook voor ons, kunnen we blijven genieten van je mooie foto's.