3 juli 2015

Hotel Osmia


Eindelijk ben ik vandaag aan de slag gegaan met de grote boomschijf die ik op het opentuinenweekend van een bezoeker cadeau kreeg. Met vier verschillende boordiktes heb ik er gaten ingeboord. Het hout was kurkdroog -dat kan je hebben bij tropische temperaturen- en bijgevolg ging dat boren als een fluitje van een cent. Het ding werd op wat stenen en tegen een boomstam rechtop geplaatst waardoor we er nu een insectenhotel bijhebben. Op de schijf werd nog een afgedankt nestkastje genageld na het met stro en op maat geknipte holle stengels gevuld te hebben. Bij deze is Hotel Osmia* geopend. 


*Osmia is de wetenschappelijke naam van de rosse metselbij. 'Vipera' klinkt ook goed maar die beesten heb ik liever niet aan het terras.



dropplant in de buurt van het hotel


2 opmerkingen:

  1. Oei concurrentie voor mijn hotelletjes . Ziet er wel mega groot uit, en best knap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een dj zou zeggen : wat een megaschijf! Tof gedaan, Ludo.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.