31 juli 2015

Het Grote Vlinderweekend

mannetje boomblauwtje in voortuin

Dit weekend is het opnieuw hét moment om je vlinders in de tuin te tellen en ze door te geven aan Natuurpunt. Op de bijhorende website vind je alle informatie zodat je zonder problemen aan de slag kan gaan. Ik ben zonet al eens door te tuin gewandeld en ik zag opvallend veel boomblauwtjes op kniehoogte. Vooral de bloemen van de Indigofera (voortuin) blijken ze aan te trekken. Ook veel klein koolwitjes, een gehakkelde aurelia en bonte zandoogjes  in de vlindertuin. Als het weer blijft wat het nu is, kan het wel eens een succesvolle telling worden. Ik tel morgen mee!


4 opmerkingen:

  1. Vanuit mijn fotoclub zie ik ook mooie foto's van blauwtjes maar in mijn Franse tuin heb ik er nog geen een kunnen ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het boomblauwtje is in onze tuin ook de enige soort die voorkomt. De onderkant van de vleugels zijn niet zo denderend in vergelijking met andere blauwtjes.

      Verwijderen
  2. Hier staat ook alles klaar (enfin, niets dus eigenlijk). Vandaag was het al groot feest hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie foto's !
    Niet zo eenvoudig, die kleine fladderaar laat zich niet graag in the picture zetten. Knap dat het je likte om hem met open vleugels op beeld te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.