9 juli 2015

de pyjamazweefvliegen slapen niet


De pyjamazweefvliegen zijn vandaag overduidelijk in de meerderheid. Geen enkel ander vliegend insect is zo talrijk aanwezig als deze sympathieke zweefvlieg. Het valt me weeral op dat deze zweefvlieg graag vertoeft in Hemerocallis (daglelie) waar hij blijkbaar stuifmeel en nectar vindt. Behalve dat dit leuke beelden oplevert, is de aanwezigheid van pyjamazweefvliegen ook goed nieuws voor de natuurlijke opruiming van bladluizen. De larven ervan zijn al even actief als deze van het lieveheersbeestje.



Gisteren werd hier trouwens wat gewerkt in de tuin. Een tiental nieuwe daglelies werd tussen de vlinderstruiken aan het voormalig tafeltennisveld aangeplant. Het zal je niet verbazen dat de grond volledig uitgedroogd was. Gelukkig had ik prima materiaal uit de composthoop om bij in het plantgat te mengen.

pyjama- of snorzweefvlieg op Scabiosa gigantea



2 opmerkingen:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.